Hur och varför ska du beställa glasögon online?

Att köpa glasögon på nätet kanske verkar lite skrämmande till en början, men det finns så många skäl till att göra det. För det första är det ofta mycket billigare att köpa glasögon på nätet än från din optiker. För det andra kommer kvaliteten på dina glasögon att vara liknande eller bättre. För det tredje kan du numera testa dem på nätet; du kommer bli helt chockad över hur vår virtuella spegel liknar en riktig spegel. Så, hur exakt ska du beställa glasögon online? Den här guiden berättar allt om det!

Börja med att hitta dina favoritbågar

Ta en titt på våra bågar och glas där du kommer att upptäcka ett brett urval av modeller och originalmärken. Du kan enkelt filtrera former, stilar, färger, märken och mer. De flesta modeller använder vår virtuella spegelfunktion. När du hittat dina perfekta bågar kan du aktivera det virtuella testverktyget. Detta kommer åt din webbkamera och visar hur dina bågar ser ut på dig i realtid.

Vad gör den virtuella spegeln så speciell?

Klicka på kameraikonen bredvid glasögonen för att aktivera vår virtuella spegel. Den fungerar precis som en vanlig spegel; kameran fångar ditt ansikte och applicerar de valda bågarna. Du kan till och med vända huvudet, och bågarna följer ditt ansikte. Detta gör att du kan se dem från olika vinklar, och det ser ut som om du faktiskt bär dem! Som jämförelse, titta bara på exemplen nedan. Den ena gjordes med vår virtuella spegel, och den andra gjordes med de faktiska bågarna. Kan du säga vilken är vilken?


Glasögon virtual try-on

För att hjälpa den virtuella spegeln att ge en korrekt bild klickar du på ikonen i det nedre högra hörnet och väljer antingen man eller kvinna. Du kan också helt enkelt ange ditt pupillära avstånd i stället. Du kan läsa allt om hur du bestämmer ditt pupillavstånd nedan.


För att ytterligare se till att dina glasögon passar bra har vi lagt till storlekar och dimensioner till alla våra bågar. Detta ger dig en uppfattning om hur stora eller små bågarna är för dig och du kan få en bättre jämförelse med dina nuvarande glasögon.

Glasögon dimensioner
Glasögon dimensioner

Ange ditt recept

När du beställer glasögon online behöver du ett recept som inte får vara äldre än 6 månader. Du måste få detta från din ögonläkare eller optiker. Alla dina värden och parametrar ska finnas på detta recept. Härifrån kan du ange styrkan (dioptren) för ditt högra och vänstra öga. Var noga med att inte förväxla plus (+) och minus (-) värden när du beställer . Plus dioptrar innebär vanligtvis på långsynhet, vilket innebär att du kan se bra på avstånd men inte så bra på nära håll. Minus dioptrar innebär närsynthet, vilket innebär att du kan se bra på nära håll men kämpar med att se föremål långt borta. Om det inte anges varken plus eller minus så är det en plus dioptre. Ett lika tecken (=) indikerar en minus dioptre. Ditt recept kan också innehålla värden för axel och cylinder; dessa värden indikerar astigmatism och kan anges vid beställning. Om dessa värden inte visas på ditt recept, ange bara en "0" på dessa platser i beställningsfor­muläret.

Din optiker bör också inkludera ditt pupillavstånd (PD) på ditt recept eftersom du behöver det för att kunna beställa. Det är inte varje optiker/ögonläkare som gör detta, så se till att fråga. Annars är det också möjligt att mäta det själv med vårt precisa online-verktyg eller genom att skriva ut det här: vår PD linjal .

Har du nyligen fått ett nytt recept? Om ja, så bra! Skicka det till oss för att få en rabatt på 70kr på ett nytt par glasögon.

Skicka den till oss på info@alensa.se och få din rabatt nu!

Efter att du har skrivit in ditt recept i beställningsfor­muläret väljer du vilken typ av glas du vill ha för dina nya glasögon: vi erbjuder fyra typer med olika tjocklek. Du kan antingen köpa enfokala glasögon eller progressiva (multifokala) glasögon. Baserat på de parametrar du har angett väljs automatiskt den lämpligaste typen av linser. Vid behov kan du ändra detta val manuellt. Tänk på att vissa värden och parametrar kräver en viss typ av linsertjocklek, så det är inte alltid möjligt att ändra den.

Om du fortfarande är orolig för att göra din beställning eller ange korrekta parametrar, tveka inte att kontakta vår kundservice. Vi hjälper dig gärna att slutföra din beställning.

För att sammanfatta: varför välja glasögon online?

Överväg följande fördelar:

  • Du kan och kommer att få glasögon som är identiska med optikerns för bara en tredjedel av priset
  • Du kan välja mellan ett brett urval av över 3 000 kvalitetsmodeller
  • Standardfrakt är gratis för alla beställningar över 630 KR
  • Du kan prova dem med vårt exceptionellt effektiva verktyg - vårt virtuella spegel
  • Alla våra linser är utrustade med de mest avancerade filtren och beläggningarna utan extra kostnad: ett UV-filter, en extra härdning, en antireflekterande beläggning, en självrengörande beläggning och en hydrofob beläggning.
  • Du kan till och med lägga till extra funktioner som t.ex. blåljusblockerande filter, självtonande linser eller permanent tonade solglasögonlinser

Vad väntar du på? Hitta ditt nya par glasögon här: