Lär dig mer om blåljusblockande glasögon

Blåljusblockeringsfilter

Blått ljus har alltid varit en del av våra liv; det är en del av det naturliga ljusspektrumet som håller oss uppmärksamma, optimistiska och vakna under dagen. På egen hand är blått ljus inte nödvändigtvis en dålig sak, men det moderna livet har medfört några förändringar: skärmar och teknik. Vi använder ständigt enheter - smartphones, datorer och/eller surfplattor - som avger en stor mängd blått ljus både under dagen och på natten. Genom att ständigt stirra på en skärm och det blå ljuset som avges tenderar våra ögon att bli trötta och irriterande. Detta kallas digital ögonstam. Människor upplever ofta i slutet av dagen att deras ögon känns torra och ser röda ut och att de har en svag huvudvärk med svårt att sova.

Här kommer några anledningar till varför ett blått ljusfilter är praktiskt. Detta filter absorberar en del av det blå ljuset från skärmar, vilket minskar belastningen på dina ögon. När du köper glasögon hos oss erbjuder vi dig möjligheten att lägga till ett blått ljusblockerin­gsfilter till dina glasögonlinser . Våra filter absorberar upp till 20 % av allt blått ljus. Det är inte endast glasögon kommer med detta innovativa filter! Du hittar också kontaktlinser idag som innehåller ett filter som blockerar skadligt blått ljus. (Produkter som blockerar blått ljus är mest effektiva när de används inomhus.) Låt oss ta en djupare titt på fördelarna med ett blått ljusblockerin­gsfilter:

Vilka är fördelarna med ett blått ljusfilter?

Blåljusblockerande glasögon har bättre optiska egenskaper som hjälper dig när du måste stirra på en skärm under en längre tid:

 • Din syn kommer att vara skarp.
 • Filtret eliminerar bländning och ljusreflektioner.
 • Våra glasögonlinser har också en standarduppsättning av avancerade behandlingar utan att du behöver betala extra: ett UV-filter, en glashärdning, en antireflexbeläggnin­g, en självrengörande beläggning och en hydrofob beläggning.

Mindre intensivt blått ljus kan ha en positiv effekt på din kropp:

 • Om du bär glasögon som blockerar blått ljus vid långvarig skärmtid kan dina ögon slappna av, vilket gör att de känner sig friskare och mindre irriterade.
 • Din sömncykel kan komma att förbättras eftersom blått ljus hindrar kroppen från att producera melatonin, vilket normalt hjälper dig att sova.
 • Ett minskat blått ljus kan hjälpa dina ögon att behålla fokus bättre efter långa timmar framför en skärm.

Vem borde skaffa sig blåljusblockerande glasögon eller linser?

I desssa tider skulle alla ha nytta av att bära blåljusblockerande glasögon eller linser, särskilt de som tillbringar långa timmar vid sina datorer eller telefoner. Så om du är en kontorsarbetare, student, spelare eller en invånare i ett industrialiserat samhälle under 2000-talet kommer du förmodligen att använda dessa typer av enheter en betydande mängd och kan definitivt dra nytta av blåljusblockerande synhjälpmedel.

Vad mer kan du göra?

Om blått ljus utgör ett verkligt problem för dig och du ofta har huvudvärk eller röda och irriterade ögon rekommenderar vi också följande:

 • Ta regelbundna pauser från skärmen och titta bort titt som tätt *.
 • Sitt inte för nära din skärm.
 • Använd ett speciellt mattfilter för din skärm som eliminerar bländning.
 • Försök att minska skärmtiden, särskilt före du ska sova.
 • Se till att det finns tillräckligt med ljus i rummet där du arbetar.
 • Införskaffa ögondroppar.

* Försök att tillämpa 20-6-regeln: var 20:e minut, titta bort från skärmen på något som är cirka 6 meter bort. Gör detta i 20 sekunder.