Fraktkostnader & leveranstider

Fraktkostnader

Betalningsmetod Schenker PostNord DHL
Kreditkort 39 kr 49 kr
PayPal 39 kr 49 kr
   
Meddelande:
FRI FRAKT med Schenker för beställningar över 630 kr!
Priset för porto är inklusive moms.

Frakten är inklusive tullavgifter. Priset visas alltid i total summa, dvs. inklusive moms. Priset på frakten är beroende av val av frakt- och betalningsmetod. Dock, i och med att dem anges på beställningsfor­muläret, är uppgifterna kända för kunden innan hen bekräftar beställningen. Fraktkostnader är generellt inte beroende av din beställnings storlek eller vikt. Expressleveranser med DHL är inte möjligt att välja utanför tätbebyggda områden. Vid dessa tillfällen kommer leveransmetoden automatiskt att ändras till Schenker. Se alla postnummer som DHL Express inte skickar till i Sverige här. Paket som fraktas med Schenker, levereras till Schenkers ombud i Sverige för upphämtning av kunden. För att spåra en försändelse i Schenkers system använd dig av ”Swedish parcel number” och sök på Schenkers webbsida.

Specialerbjudande och priser är giltiga om de är listade på webbsidan Alensa.se vid köptillfället.

Leveranstider

Fraktmetod Betalningssätt Beställningsdatum Sändningsdatum Frakt
Schenker Kreditkort innan klockan 12 samma dag som beställningen läggs 3–7 vardagar från försändelsedatum
Schenker Kreditkort efter klockan 12 nästkommande vardag från det att beställningen lades 3–7 vardagar från försändelsedatum
DHL Kreditkort innan klockan 12 samma dag som beställningen läggs 1–2 vardagar från försändelsedatum
DHL Kreditkort efter klockan 12 nästkommande vardag från det att beställningen lades 1–2 vardagar från försändelsedatum

Leveranstider för ej lagerförda produkter

Tack vare vårt stora lager kan vi skicka 97% av alla mottagna beställningar omedelbart. Leveranstiderna för speciella kontaktlinser, som inte ingår i vår standardlager­föring, beror på fraktvillkoren från våra underleverantörer. I samband med att beställningen läggs, berättar en indikator för kunden om den förväntade leveranstiden för valda parametrar. Uppmärksamma att den allmänna ”finns i lager” markeringen, indikerar att produkten är allmänt tillgänglig från vårt eget lager. Det innebär inte nödvändigtvis att just din kombination av produkter kommer finnas i lager. Utgå alltid från de uppskattade leveranstiderna som anges i rullgardinsmenyn beträffande din specifika beställning. Alla förväntade förseningar av en leverans kommer meddelas i bekräftelsen skickad per e-post. Kunden kommer uppmärksammas på om enbart delar av beställningen finns i lager vid tidpunkten av beställningen. I och med att kunden godkänner och betalar beställningen, instämmer kunden med att beställningen skickas först efter att alla produkter finns i lager. Att skicka lagerförda produkter innan icke lagerförda produkter godkänns enbart under speciella förhållanden. Om så önskas, betalas en extra leveransavgift (motsvarande ordinarie fraktkostnader) av kunden för att mottaga lagerförda varor före icke lagerförda varor. Vi reserverar oss rätten att alltid kunna ändra leveranstiderna utifrån uppdaterad information från våra leverantörer. Vi strävar alltid efter att tillhandahålla korrekt information från och med att beställningen läggs, dock är vi fortfarande beroende av leveranstiderna våra leverantörer meddelar oss.

Vi ansvarar inte för förseningar av leveransen orsakade av våra logistikpartners. För att garantera den smidigaste möjliga frakten, rekommenderar vi att du uppger din fullständiga adress (gatunamn, gatunummer, postadress och postnummer), samt ett telefonnummer som våra logistiska samarbetspartners kan nå dig på vid behov. Vi kommer att spåra och vidta åtgärder om något problem skulle uppstå med din försändelse. När beställningen väl har skickats iväg, kommer du få tillgång till ett spårningsnummer som gör att du kan följa försändelsen över nätet. Tveka inte att kontakta oss om du märker av något problem med paketspårningen. Vår kundtjänst kommer försöka lösa dina problem så snabbt och smidigt som möjligt.

Skadad förpackning

Kontaktlinser och tillbehör levereras i stadiga förpackningar i storlek som är anpassad efter innehåll, för att du ska kunna känna dig trygg med att du får dina produkter levererade i ett utmärkt skick. Men, i händelse av att paketet är skadat, ta inte emot paketet från sändebudet och ange orsaken i leveranspro­tokollet, t.ex. ”Betydande skada på förpackningen”, ”Vattenskada” mm. Kontakta oss omgående, så att vi snabbt kan ge dig svar angående ditt problem och sända iväg en ny leverans till dig.

Skicka svara till # - Avbryt
#131
Hani

Beställ för fasiken inte från denna sidan! Beställde mina linser för exakt 14 dagar sen och har fortfarande inte fått de än. Mailade till kundtjänst och det enda svar man fick var att de har kontaktat fraktbolaget men ej fått något gehör än. Fick fjuttiga 50 kr i kompensation för den långa väntetiden som om det skulle hjälpa mig liksom!!! Aldrig mer beställer jag från er!! Håller inte vad ni skriver angående leveranstiden. Skäms på er!

#130
Cecilia

Hej, det står att min beställning (nr 820193440) har levererats till GLS parcel shop men jag har inte fått något mejl eller sms om var jag kan hämta ut denna. Skulle ni kunna skicka denna information till mig? Tack på förhand!

#129
Marta

Jag gjorde min beställning den 12 augusti och idag den 26 augusti har jag fortfarande inte fått mina linser!!! Detta är INTE ok då ni på er hemsida skriver 3-7 dagar leveranstid vilket jag förhåller mig till när jag gör beställningen!! Sista gången jag beställer från er!!

#128
Anna

Hej! Jag har beställt mina linser hos er förra veckan.. loggade in via Facebook men det var med min gamla mail: modernsnutt@hotmail.com, o nu när jag försöker logga in med den mailadressen så står det att den inte finns kvar. Jag ber er att skicka leverans rapport till denna mailen istället!! Jag har ännu inte fått några linser och det har dragits pengar från mitt konto. Hoppas ni kan hjälpa mig med detta! Mvh Anna

#127
Cornelia

Det står att paketet har anlänt till parcelshop men har inte fått något sms eller Mail så jag vet inte vart jag ska hämta ut den. Beställningsnr: 820146412

#125
Cornelia

Det står att paketet har anlänt till parcelshop men har inte fått något sms eller Mail så jag vet inte vart jag ska hämta ut den. Beställningsnr: 820146412

#126
Cornelia

Det står att paketet har anlänt till parcelshop men har inte fått något sms eller Mail så jag vet inte vart jag ska hämta ut den. Beställningsnr: 820146412

#123
Arend de Ruiter

Hej Jag undrar när jag få mina linser Jag har betald 24 juli med paypal 6B694702TX1462220 Med vänlig hälsning Arend de Ruiter

#124
info@alensa.se

Hej, Tack för ditt meddelande, vi har besvarat dig per epost.

#121
Oskar

Hejsan! beställde linser från er den 26/7 och GLS har inte uppdaterat sin "Parcel Overwiew" sen dess. Har något hänt med ordern elr?

#122
info@alensa.se

Hej, Tack för ditt meddelande, vi har besvarat dig per epost.

#118
Kjelle

Hej Jag har inte fått någon bekräftelse på mitt köp. Min order är 820170174. Skicka en orderbekräftelse och en länk där jag kan följa paketet. Tack!

#120
info@alensa.se

Hej Kjelle,

Vi ska meddela dig spårnings information med mail.

#115
Annika

Saknar mina linser som beställdes den 28/6 bnr 820124291 går inte att spåra heller mer än att jag ser att dem kom till Sverige den 4/7 . Annika

#117
info@alensa.se

Hej Annika,

Tack för din fråga. Vi ska maila dig all information om ombudet och paketets löpnummer, som du behöver för att hämta ut det utan avi. Vi ber om ursäkt att vår leverantör har slarvat bort din avi.

Ditt Alensa team

#114
Ting

Significant damage to the package

#111
kristian

Hej Kan inte spåra min försändelse via er samarbetspartner GLDs sajt, så jag har inte en aning om var mina linser är. Skulle uppskatta en uppdatering kring detta.

#112
info@alensa.se

Hej,

Tack för ert meddelande, vi har besvarat din fråga per epost.

#110
info@alensa.se

Hej,Tack för ditt meddelande, Vi har besvarat din fråga per epost.

#109
Sofia

Jag har inte fått någon bekräftelse på mitt köp så jag vet inte om det gått igenom.

#107
Malinda

Hej det blev fel styrka på en av mina undersökningar, hur kam jag retirera den och få rätt styrka

#108
info@alensa.se

Hej,

Vi har besvarat din fråga per epost.

#105
Susanne

Hej, Kan man beställa testlinser? D.v.s. enstaka linser eller måste man köpa ett 6-pack?

#104
Paola

Jag avbeställer min order nummer 820164115 och 820121981 Mvh Paola Vergara

#102
Axelberg Robert

Var är mina linser beställde dom den 21 maj jag fick inget mail att köpet var klart. så därmed har jag inget ordernr. Dock har det dragits 495:- från mitt kort

#103
info@alensa.se

Hej,

Tack för ditt meddelande, vi har besvarat frågan per e-mejl.

#101
Petra

Vart är mina linser ? Ska det behöva ta över en vecka ? Jag är ju halvblind här !..

#100
patrycja

Hej , Jag har fortfarande inte fått mina linser 135687 ? Hur länge ska man vänta ?

#99
Jonas

Vad är mina linser order 820113620

#95
Mattias

Hej! Jag har fortfarande inte mottagit min senaste beställning.

#96
info@alensa.se

Hej,

Tack för ditt meddelande,

Vi har besvarat din fråga per e-post.

#94
Linn

Hej! Jag avbeställer min order 158454 Mvh Linn Olsson

#93
Jeanette

Tio dagars leveranstid och 49 i frakt är magstarkt. Skulle föredra att linserna skickades med posten istället för Schenker. Jag återkommer som kund när post finns som leveransalternativ.

#92
chrisina

Hej ! Kan man beställa ett par linser och betala mot postförskott eller få en faktura? Mvh Christina

#91
Zaid

Hej jag bästelde mina linser den 20 mars hur långt tar de tills dom kommer fram :820123127

#89
Carina

Beställde linser 1/3 med ordernummer 820196758 , det sista jag kan se när jag har följt levereransen är att paket kom till Sveringe 6/3 men jag har ännu inte fått det. Var är mina linser?

#90
info@alensa.se

Hej, Tack för ditt meddelande, Vi har besvarat din fråga per mejl. Alensa.se

#88
susanna

Har precis fått brev från schenker :) Vh Susanna

#87
susanna

Hej Min beställning från 28/2 har fortfarande inte kommit :( Vh Susanna

#86
Hanna Christoffersen

Hej! Min beställning 820161975‬ har fortfarande inte kommit. Kan ni kolla upp det?

#85
Damir Aganovic

Hej beställde linser föra vecka......har inte fått dem ännu... Var är linser??????? Damir

#83
Bahrija

Hej Jag har beställt kontakt linser 2*225kr, jah har aldrig fått dem. Varför?? Bahrija Isakovic

#84
info@alensa.se

Hej,

Tack för ditt meddelande,

Vi har besvarat din fråga per email. Mvh. Alensa.se

#82
Max

Hej Alensa, jag har ett paket med linser som har fastnat hos DBSchenkers lager i spånga, det är 34km ifrån mitt hem. Är det meningen att man ska åka så långt för att hämta ett paket? Mina linser har sändningsnr 1847546445. Kan ni skicka dom till närmsta ombud? /Max

#80
Johanna

Hej, beställde linser hos er i torsdags, har inte fått dem ännu. Står att dem finns hos något ombud men inte vilket.

#81
info@alensa.se

Hej,

Vi har skickat info om paketombudet till dig via epost. Vänligen kolla det.

MVH, Alensa kundtjänst

#78
Ulrika Helgesson

Hej! Beställde linser från er den 5 januari, 820183877,men ännu inte fått några???? Var är dom? Tyvärr gjorde jag misstaget att betala innan jag fått varorna. Så pengarna är borta o inga linser. Hälsningar Ulrika

#79
info@alensa.se

Hej Ulrika,

Din beställning kan hämtas hos ombudet. Vi har skickat mera information till dig via epost, vänligen kolla det.

MVH, Alensa kundtjänst

#77
charlotte

Hej jag har beställt linser 3/1 och det står hos gls att varan nådde parcelshop 8/1 men jag har ej fått mail eller sms och vet inte heller vart jag ska hämta upp heller. Mvh Charlotte Kung

#76
Sareda

Hej jag beställde mina linser på Måndag och det har gått en vecka nu och jag har forfarande inte fått dem än. Undrar bara varför det tar så långt tid.

#75
Veronica

Hejsan! Jag gjorde en beställning hos er den 17 december och paketet skickades den 18 december. Ordernummer på beställningen är: 820194396. Kan ni kolla vart paketet befinner sig nånstans? Sändningsnummer är: 90263198456 Mvh Veronica

#71
Annelie

Hej jag avbeställer order 820181652 och t820171696 Med vänlig hälsning, Annelie

#72
info@alensa.se

Hej,

Vi har avbeställt de här beställningarna, och vi skickade mera information via epost till dig.

MVH, Alensa kundtjänst

#70
Sarah

Hej! Mina linser skickades den 2/12 men inte fått dom ännu. Kan ni spåra dem eller hur vet jag om de är på väg? Mvh Sarah Gabrielsson

#73
info@alensa.se

Hej Sarah,

Ditt paket väntar på dig hos paketombudet. Vi har skickat mera information till dig via epost, vänligen kolla det.

MVH, Alensa kundtjänst

#68
per

Hej, jag avbeställer order 189840 MVH Per Rådehed

#69
info@alensa.se

Hej,

Vi har nu avbeställt beställningen.

MVH, Alensa kundtjänst

#66
patrik

Väntar oxo på mina linser...beställda 26/11. Med andra leverantörer brukar det gå mkt snabbt. Utgår från att de skickas hem.

#67
info@alensa.se

Hej Patrik,

Jag kan se att ditt paket har gått hos paketombudet 1.12. och väntar på dig där. Vi ska skicka dig mera information via epost.

Med vänliga hälsningar, Alensa kundtjänst

#65
Yanisleydis

Hej Jag beställde linser 23/11 fick meddelande att de skickades 24/11 men ännu inte fått dem. Vad har hänt? Var ska jag hämta dem?//Yanis

#61
Heidi

Hej! Jag la beställning 12/11 och inte fått leveransen ännu, hur mycket längre tid skall det ta? När jag har lagt beställningar hos andra leverantörer har de kommit jättefort. Ser i andras meddelanden här att andra har samma problem....// Heidi

#62
info@alensa.se

Hej,

Ditt paket är på väg (med PostNord tar det 3–7 arbetsdagar). Vi har skickat en spårningslänk och mera information till dig via epost, vänligen kolla det.

Med vänliga hälsningar, Alensa kundtjänst

#59
Jan

Hej Jag beställde linser 22/10 fick meddelande 23/10 att de var skickade 23/10 men ännu inte mottagit dem. Vad har hänt ? // Jan

#60
info@alensa.se

Hej,

Vi har svarat dig via epost, vänligen kolla dina meddelandena.

Med vänliga hälsningar, Alensa kundtjänst

#56
Julia

Jag beställde linser för 10 dagar sedan och jag behöver verkligen veta var de tar vägen? Jag är jättebesviken på den långa leveranstiden.

#57
info@alensa.se

Hej Julia,

Ditt paket har levererats hos paketombudet 3.11. och väntar på dig där. Vi har skickat idag mera information för dig via epost, vänligen kolla det.

Med vänliga hälsningar, Alensa Kundtjänst

#47
Sahhar

Jag har gjort en beställning på ett antal linser där det står: Ej lagerhållna varor har beställts. Beställningen kommer skickas inom 7 dagar! Men som de ser ut här på kommentarerna så verkar de vara något strul med detta?! Då vill jag veta varför de inte finns en länk/ ett kollinummer så man kan följa paketet eller spåra vart det ligger? Kan ni snälla se vart mitt paket är? Mvh Sahhar

#48
info@alensa.se

Hej Sahhar,

Tack för din fråga. Vi kan tyvärr inte känna ditt paketets spårnings nummer innan det är skickade. ÖEn beställning kommer skickas inom 7 dagarÖ betyder att vi måste vänta en vecka att få ej lagerhållna varor i våran stock. När paketet skickas, kommer du få paketets spårnings nummer automatisk via e-post. Om du har flera frågor eller funderingar, kontakta info@alensa.se.

#45
Ingela Johansson

Hej! Undrar var mina linser tar vägen. Är nu över en vecka sedan de beställdes. Har skickat mejl också men behöver svar för annars så får jag beställa från annat håll. Kan inte vänta längre.

#46
info@alensa.se

Hej Ingela,

Ditt paket väntar på dig hos paketombudet. Vi har skickat mera information via epost till dig, vänligen läsa det. Om du har mera frågor, hjälper vi gärna!

MVH, Alensa kundtjänst

#41
Peter Jihde

Hej! När jag kollar status på leveransen står det "The parcel could not be delivered as the reception was closed." och jag har ännu inte fått något. Har skickat mail men skriver även här, vill ha snabbt svar. Behöver nämligen linserna och vill veta om jag får dom eller om jag ska beställa från ett annat ställe och anse mina pengar förlorade.

#43
info@alensa.se

Tack för din kommentar. Vänligen kolla ditt e-mail för mer information.

#39
June

Hej! Jag gjorde två beställningar 8/8. Den ena - PAYMENT NUMBER 1502214422 TERMINAL NUMBER 253187, 08.08.2017 19:49:24 har kommit fram, men den andra PAYMENT NUMBER 1502216429, TERMINAL NUMBER 253187, 08.08.2017 20:21:44 HAR INTE KOMMIT! Ni har inte meddelat något om problem med lager eller liknande, så det borde ha kommit. Ge mig en mailadress, så kan jag skicka kopia på Receipt for customer om det behövs. Mvh

#40
info@alensa.se

Hej June, Tack för din kommentar. Vänligen kolla ditt e-mail för mer information.

#36
Melodi

Vad menas med att min beställning inte är lagerförd och att den kommer skickas inom 7 dagar? Jag har ju betalat för express leverans?!

#37
info@alensa.se

Hej,

Tack för din fråga. Produkter som du har beställd har vi tyvärr inte i lager just nu med dina parametrar, och därför tar det lite längre tid att leverera. Vi har svarat via epost till dig med detaljer, vänligen kolla det.

MVH, Alensa kundtjänst

#32
Johan

Hej, Jag hann inte hämta ut mitt paket och undrar nu hur jag kan få tag i det. Tydligen är det tillbakaskickat till Tjeckien och har inte fått svar när jag mailet er eller fyllt i kontaktformuläret på er hemsida. Försöker här få reda på hur jag skall gå tillväga då jag har betalt för varorna men ej fått dem.

#33
info@alensa.se

Hej Johan,

Vi har svarat alla dina frågor via email. Vänligen kolla din „trash mail“ om du har inte mottagit dessa e-postmeddelanden. Vi har skickat en ny paket för dig redan och det kan nu hämtas hos ombudet.

Med vänliga hälsningar, Alensa kundtjänst

#22
asraa

hej! vad är paypal för något?, jag vill ha helst en faktura efter att jag har fått mina linser som betalas inom 14 dagar.

#20
Diana

Beställ linser men helt borta med leverans. Alltid fick linser tidigare på max 2 dagar. Vad ni håller på med. Jag vill ha mina linser. Jag får ont i glasögon. Jag har beställd för 6 mån användning. Mvh Diana

#21
info@alensa.se

Hej Diana, tack för din feedback. Vi beklagar att leveranstiden för dina linser har fått dröja. Samtliga linser skickas från vårt centrallager i Tjeckien. Logistikföretaget GLS tar hand om den första transportsträckan till Malmö, varefter DB Schenker tar över godset och lämnar det till slutliga adressörer runt om i Sverige. Vad jag kan se är att din beställning nått Malmö, så vi förväntar oss att du skall ha blivit tillhandahållen dina linser inom en väldigt snart framtid…

#18
Zehra

Hej :) Har ni nån betalsätt där man kan betala direkt via BankID?

#19
info@alensa.se

Hej Zehra, Tack för din fråga. I alensas e-shop kan du köpa linser online med betalkort eller genom betalningstjänsten PayPal. Beroende på din bank, kan du använda PayPal med betalkort eller direktöverföring. Vi jobbar idag på att införa fakturabetalning i vår e-shop.

#16
Lotta

Alldeles för lång leveranstid. Beställde linser för 8 dagar sedan, har inte sett röken av dem än, får nu åka på min semester utan nya linser. De verakar levereras med lastbil med flera omlastningar om jag följer flödet. Ett under att de inte kommer bort (eller det är kanske det som har hänt) Har tidigare beställt hos andra leverantörer, max 2 dagar sedan ligger de i min brevlåda hemma. Helt klart värt de 10 kr som de hade i högre pris.

#17
info@alensa.se

Hej Lotta, Det var tråkigt att höra att du inte fått dina linser. Det kan vara så att de kommit fram men att avin inte har nått dig ännu, och då kan vi skicka avin per mail till dig. Vi kunde inte hitta vilken beställning som är din på enbart Lotta, så hör gärna av dig till vår kundtjänst så vi kan hjälpa dig med att hitta just din beställning. Från och med igår erbjuder vi nu expressleverans med DHL på 1–2 dagar. Kanske det är ett bättre alternativ nästa gång för dig? Vi önskar dig en trevlig helg!

#9
Jörgen

EFTER 10 DAGAR INGA LINSER KÖP INTE HÄR LEVERANSER PÅ 10 15 DAGAR FRÅN TJECKIEN TILL SVERIGE SEN LIGGER DOM PÅ GLS I SVERIGE I 5 DAGAR TILL M.M

#15
info@alensa.se

Hej Jörgen, Vi ber om ursäkt för att vi inte svarat dig tidigare här, men vi kan se att ärendet har löstes av vår kundtjänst redan den 21/4. Vi kan även se att dina linser kom fram till ditt ombud efter 3 vardagar, men att avin, som Schenker skickade till dig, inte kom fram. Det är mycket beklagligt och vi hoppas att du kunde njuta av linserna när du fick ut dem senare.

#8
Tony

"Klarna " används av många som idkar näthandel, finns både som faktura och kreditkonto. jättebra funktion då man inte behöver lämna kontouppgifter. en tanke bara, jag återkommer vid bättre betalsystem.

#14
info@alensa.se

Hej Tony, Tack för tipset. Vi jobbar på ett avtal med Klarna och hoppas på att vi snart ska ha det igång på sidan som betalningsalter­nativ för kunder som köper linser gneom vår webbshop.

#7

Kan man få leverans med posten?

#13
info@alensa.se

Hej,

Ursäkta vårt sena svar. Alal våra paket levereras med Schenker inom Sverige och med GLS fram till Sverige.

#5
Ashkan

Hej, Varför finns det ingen betalsätt på faktura eller paypal? Känns inte riktigt säkert att lämna över kortuppgifter vid betalningen. Gör om, gör rätt!

#6
info@alensa.se

Hej Ashkan, tack för din fråga. Vi jobbar idag på att få in fler betalningsmöjlig­heter i webbutiken och hoppas på att snart ha dem tillgängliga för att handla igenom. Tack för din feedback, vi jobbar ständigt på att förbättre e-butiken utifrån våra kunders åsikter.

#3
Anna-Karin

När jag ska betala kommer jag till något som heter Erste Bank, är den säker? Är det er sida?

#4
info@alensa.se

Tack för din fråga Anna-Karin, Du kan känna dig trygg, när du betalar blir du slussad till vår säkra tyska bank Erste Bank för att göra din kortbetalning.

#2
info@alensa.se

Hej Kari, Tack för frågan. Vi rekommenderar att du kontaktar vår kundtjänst och skickar tillbaka linserna, eftersom linsernas linsvätska borde ha förhindrat linserna från att frysa. Vi rekommenderar inte att man använder linserna då de kan ha blivit skadade av kölden, även om en del optiker anser att linserna kan användas efter att de har tinat i rumstemperatur. Du är alltid välkommen att höra av dig till vår kundtjänst för frågor.

#1
Kari

Kontaktlinserna hade frusit i leveransen. Kan jag fortfarande använda dem?

PayPal Master Card Maestro VISA VISA Electron DHL GLS PostNord DB Schenker
Top