Våra glasögonglasbehandlingar

Vi vill alla ha det bästa för vår syn och det betyder att vi har höga krav på våra glasögon. Därför kan många glasögon förbättras med olika behandlingar och beläggningar. Dessa är avsedda att förbättra prestanda, hållbarhet och komfort. Våra glas levereras med en standarduppsättning av avancerade behandlingar utan extra betalning . Detta ingår för både enkelslipade och progressiva (multifokala) glas. Vi erbjuder dig också möjligheten att lägga till fler egenskaper i ditt val av glas. Nu kanske du undrar vad alla dessa beläggningar är bra för? Nå, låt oss ta en titt:

Våra standard behandlingar

Följande behandlingar ingår alltid när du köper glasögon här på Alensa. På så sätt kan du vara säker på att dina glasögon är utrustade med toppmoderna glas som håller din syn skarp och klar.

1. UV-filter

Filter mot skadligt uv-ljus

2. Antireflekterande beläggning

Även fast glasögonglas är genomskinligt är det en glasliknande yta som alltid kommer att reflektera ljus, antingen framifrån eller bakifrån. En antireflekterande beläggning förhindrar att reflekterat ljus försämrar din syn. Det ser till att dina ögon alltid är synliga framifrån, utan att hindras av reflektioner som fastnar i dina glas. Och det eliminerar också bländning och bländande reflektioner från baksidan. Ett scenario där detta har betydelse är om du skulle köra på natten. Eftersom reflektion kan vara väldigt obekväm och kan utgöra en säkerhetsrisk rekommenderas att man alltid får en antireflekterande beläggning för nya glasögon. Lyckligtvis får du detta av oss!

Glasögon med antireflekterande beläggning

3. Extra härdning av glas

Ni som använder glasögon vet att glasögon usätts för mycket, oavsett hur försiktiga vi är! Ibland tappar vi dem av misstag, vi stöter i saker eller kanske inte alltid rengör dem ordentligt. Tyvärr är inget glas reptålig på egen hand, men genom att lägga till en härdad reptålig beläggning på glasen gör det dem mycket mer hållbara. På så sätt behöver du inte oroa dig för skadade glas, något som är särskilt praktiskt för barn.

Glasögon med extra härdat glas

4. Självrengörande beläggning

Vi bär vanligtvis våra glasögon dagligen, så våra glasögon utsätts ständigt för smuts, partiklar och damm, vilket gör dem svårare att se igenom. På grund av detta använder vi ofta speciella sprayer, torkdukar eller dukar för att rengöra dem. För att inte tala om att det inte alltid är lätt att få glasen kristallklara igen. En självrengörande behandling gör att mycket mindre smuts och damm fäster vid linserna, vilket gör dem mycket lättare att rengöra . Denna typ av behandling håller glasögonen renare längre. Ett vanligt missförstånd är att linser med självrenande beläggning inte kräver något underhåll, men detta är inte sant. Du kommer dock att upptäcka att det tar mycket mindre ansträngning och tid att upprätthålla rena glas hela dagen tack vare denna beläggning.

Glasögon med självrengörande beläggning

5. Vattenavvisande beläggning

Inte nog med att smuts och damm utgör ett problem för glasögon, så gäller samma för vatten. Regn eller vattensprut kan fläcka glasen och dimma kan hindra din syn. De som bär glasögon har alla upplevt det: du var ute i regn eller kallt väder och när du går in i ett rum måste du torka dropparna eller imman av glasögonen. Problemet är inte bara vatten från externa källor, svett kondenseras också lätt på glas. En vattenavvisande beläggning kommer att avvisa vatten och fukt från glasen. Det gör detta genom att försvaga ytbindningen mellan vattendroppen och linsens yta. Detta gör att dina linser inte dimmar eller fläckar när de kommer i kontakt med fukt. En sådan beläggning är också antistatisk, vilket gör att dammpartiklar avvisas. Med andra ord, tillsammans med den självrenande beläggningen, hjälper en vattenavvisande beläggning att hålla dina linser klara och rena.

Glasögon med vattenavvisande beläggning

Extra funktioner för glasögon

När du köper ett par glasögon hos oss kan du välja extra egenskaper för att förbättra eller ända glas. Här är vad vi erbjuder:

1. Ett blåljusblockerande filter

Detta filtrerar och blockerar blått ljus från digitala enheter som telefoner, surfplattor och datorskärmar. Detta kommer att minska ögontrötthet, öka produktiviteten och förbättra sömnvanor.

Läs mer om blåljusblockande glasögon
Glasögon med blåljusblockerande filter

2. Självtonande glas

Fotokroma, övergångar eller självtonande glas mörknar beroende på förändrade ljusförhållanden. De är klara inomhus och mörknar när de utsätts för UV-strålar. Detta skyddar ögonen när det behövs.

Läs mer om självtonande glas
Glasögon med självtonande glas

3. Slipade solglasögon

Detta gör dina slipade glasögon till riktiga solglasögon för att skydda dina ögon från UV-strålar och starkt ljus. Vi erbjuder flera nivåer av permanent toning i flera färger. En toningsintensitet på 85 % ger en effekt som motsvarar vanliga solglasögon. Men det är inte allt vi kan erbjuda! Om du vill kan du även lägga till polarisering och/eller en spegelbeläggning på våra receptbelagda solglasögonlinser.

Läs mer om slipade solglasögon
Slipade solglasögon

Brytningsindex

Vi erbjuder dig valet mellan glas med ett brytningsindex på 1,5 - 1,6 - 1,67 och 1,74. Vad är då skillnaden mellan dessa brytningsindex? Olika material har olika brytningsindex. Brytningsindex för en lins refererar till hur linsen bryter (böjer) ljus, vilket beror på hur snabbt ljus rör sig genom materialet. Ljuset rör sig långsammare genom det, ju högre siffran blir, och långsamt ljus böjs mer.

Brytningsindex för glasögon