Mät solen med glasögon

Hej alla coola katter och kattungar! Om du använder slipade glasögon är det inte alltid lätt att hantera solen, men det är fortfarande viktigt att skydda dina ögon från skadliga UVA- och UVB-strålar. UV-ljus kan orsaka näthinneskador och andra ögonproblem, till exempel grå starr. Så det är viktigt att hålla ögonen säkra hela tiden. Det brukade betyda att växla fram och tillbaka mellan dina glasögon och solglasögon. Solglasögon är dock inte alltid byggda för synkorrigering. Lyckligtvis har vi många lösningar för det. I vår e-butik kan du köpa receptbelagda glasögon och ha dem utrustade med flera funktioner som skyddar dig från solljus, bländning och andra starka ljus. Låt oss titta på våra alternativ.

Clip-on solglasögon

Varför köpa både ett par slipade glasögon och ett par slipade solglasögon med, när du kan få glasögon och ett par solglasögon som du klickar på? Clip-ons låter dig omvandla dina glasögon direkt. Dessa har funnits i många år, men de gör just nu en enormt comeback!

Clip-on solglasögon

Fortfarande inte övertygad? Nåväl, här är bara några av fördelarna med sun clip-ons:

  • De passar i vilken väska som helst. De är små, bärbara och lätta att ta med sig.
  • De är enkla att använda. De flesta av dem är magnetiska, så de fästs lätt till dina glasögon.
  • Det blir dessutom billigare. Du behöver inte köpa två par slipade glasögon, och de är betydligt billigare än slipade solglasögon.

Tänk på att det är viktigt att köpa clip-ons som passar din nuvarande glasögonmodell för att säkerställa en perfekt passform. Vi är här för dig med ett brett urval av clip-ons!

UV-filter

Alla våra linser för glasögon har en uppsättning standardlinsbe­handlingar, inklusive ett UV-filter. Detta innebär, utan extra kostnad, att varje par glasögon som köpts av oss redan skyddar dig mot skadliga UV-strålar . Men denna behandling skyddar inte dina ögon från starkt ljus, och det hjälper dig inte att se bättre när solen är ute.

Läs mer om våra glasögonglasbehandlingar


UV-filter

Självtonade glas

Vi erbjuder också möjligheten av självtonade glas, även kända som fotokromiska linser eller övergångslinser. Denna behandling är tillgänglig för både enkla glas och multifokala glas. Dessa speciella linser anpassar sig automatiskt till ljusförhållandena i din miljö . Det betyder att de blir ljusare och genomskinliga när du är inomhus eller i svagt ljus, och när du går ut i starkt ljus eller solen, blir de mörkare. Denna speciella typ av lins har funnits sedan 1960-talet, men tekniken har sedan dess avancerat.

Självtonande glas

Självtonande glas erbjuder följande fördelar:

  • De är praktiska. Du behöver inte växla mellan solglasögon och dina vanliga glasögon.
  • Övergången mellan ljust och mörk sker smidigt och snabbt.
  • De erbjuder fullt UV-skydd.
  • De finns i olika färger.
  • De är kompatibla med alla våra bågar.
  • De sparar pengar genom att eliminera behovet av både glasögon och solglasögon.

Slipade solglasögon

Vi erbjuder också möjligheten att omvandla dina glasögon till vanliga slipade solglasögon för att skydda dina ögon från UV-strålar. Detta ger dina slipade glas en permanent toning. Baserat på hur mörkt du vill att dina slipade solglasögon ska vara, erbjuder vi dig valet av en ton på 50, 75 eller 85 procent. 85 procent av tonade linser motsvarar normala solglasögon när det gäller deras förmåga att skydda dina ögon från starkt ljus. Du kan välja antingen bruna, grå eller gröna linsfärger. Med det är inte allt! Om du vill kan du även lägga till polarisering och/eller en spegelbeläggning till våra receptbelagda solglasögonlinser.

Prescription sunglasses

Polarisation är endast tillgänglig för 85 % tonade linser men ger extra skydd mot bländning och starkt horisontellt orienterat ljus. En spegelbeläggning ger också extra avskärmning och ger dina linser en mystisk vibb. Spegelbeläggningar finns i ett stort antal olika färgalternativ. Du kan fritt anpassa dina receptbelagda solglasögonlinser efter dina egna behov och preferenser!

Om du väljer att omvandla dina enfokala eller multifokala linser till receptbelagda solglasögon kan du förvandla dina favoritbågar till ett par coola solglasögon till ett bra pris. Ta en titt på vårt urval av bågar eller bläddra i vårt utbud av receptbelagla­solglasögon för att komma igång!

Läs mer om hur du beställer ett par slipade solglasögon