Recept: Lax med gnocchi och grönsaker

Det hade varit jättebra att kunna spola åldringsprocessen bakåt, men tills teknologin hinner upp till det, mår vi helt enkelt nöja oss med att sakta ner den lite istället. En hälsosam livsstil innebär fysisk aktivitet och ordentlig kost: två saker som är lätt att… Läs vidare:

Ät din väg till skarp syn. Effekter av näringsämnen för ögonhälsa

Ögonen är fönstren till själen, men de kan också berätta en hel del om din ålder. När vi mognar och blir äldre, så sker det förändringar i näthinnan, iris och linsen som påverkar vår syn. Även fast försvagning av synen är en naturlig del av åldrandet, så finns det… Läs vidare:

Hur påverkar ålder synen?

De flesta människor skulle betygsätta sin syn som sitt viktigaste sinne, på grund av det faktum att vi behandlar så mycket som 80% av omvärlden visuellt. Åldersrelaterade synförändringar är en naturlig del av åldrandet, och våra behov och problem varierar… Läs vidare:

Kontaktlinsanvändare i bastu och ångbad

Bastu och ångbad ger avkoppling och många hälsofördelar, oavsett om de är en stor del av ditt liv eller en tillfälligt överseende. Men om du behöver synkorrigering, kanske du undrar om det är säkert att använda dina kontaktlinser i bastun eller ångbastun. Det korta <b… Läs vidare:

Do's och Don'ts om kontaktlinser

Kontaktlinser kommer med många fördelar, från sina låga priser till deras komfort och bekvämlighet. Men de kommer också med ett visst ansvar. För en säker, hälsosam användning, är det viktigt att känna till och följa dessa regler för skötsel och hantering. Vi har… Läs vidare:

Hur friska är dina ögon?

Ta reda på hur skarpa dina ögon är med dessa enkla tester. Följande tester är bara för skojs skull och är inte en ersättning för en professionell medicinsk ögonundersökning. Vi rekommenderar alltid att du frågar din optiker om du har frågor eller funderingar om din… Läs vidare:

Vår ultimata guide till färgade kontaktlinser

Har du drömt om att prova en annan färg på dina ögon? Eller kanske du bara vill förbättra din egen vackra ögonfärg för att göra dina ögon att se ännu ljusare ut? Detta är möjligt med färgade kontaktlinser. Det finns med korrigerande effekt, och även… Läs vidare:

Överlev säsongen för hösnuva med vår allergiöverlevnadsguide!

Om du är känslig mot gräspollen och trädpollen, så är du förmodligen redan medveten om att det är säsong för hösnuva. Hösnuva påverkar många av oss mellan maj till juli och beror på gräspollen, medans trädpollen är som värst mellan slutet av mars och början av… Läs vidare:

Vilka vitaminer är bäst för dina ögon?

Vitaminer är viktiga näringsämnen för din kroppshälsan. Det finns 13 grundläggande typer av vitaminer, och du kan få ett tillräckligt utbud av dessa genom att äta en balanserad kost. Vissa vitaminer lagras i kroppen, medan andra regelbundet elimineras. Nedan har vi … Läs vidare:

Glasfärger på solglasögon

Solbrillor är mer än bara en modepryl. Färgen på solglasna du väljer kan ha väldigt olika betydelser för din syn. Dina ögon och den ömtåliga huden runt dem är särskilt känsliga för solskador från UV- och UVB-strålning . Visserligen finns det kontaktlinser utrustade med… Läs vidare: