AO SEPT PLUS HydraGlyde Linsvätska 90 ml

79 kr
99% rekommenderar
Varning! Denna lösning är peroxid. Följ instruktionerna för att använda den!
Beräknad avsändan Välj värden
Utlämningsställen (2 - 4 vardagar) 29 kr *
DHL EXPRESS (1 - 2 vardagar) 119 kr   
* Fri frakt för beställningar över 630 kr

AO SEPT Plus HydraGlyde linsvätska (90 ml)

Från tillverkaren Alcon (tidigare Ciba Vision) kommer väteperoxid-linsvätskan AO Sept Plus HydraGlyde som desinfekterar alla typer av kontaktlinser. Den fuktighetsgivande komponenten HydraGlyde® förser kontaktlinsen med fukt under hela tiden du bär dem. AO SEPT PLUS HydraGlyde linsvätska är paketerad tillsammans med en speciell linsbehållare som innehåller en AO DISC, som desinfekterar linserna. AO SEPT Plus HydraGlyde på 90 ml är en praktisk reseförpackning för din linsvätska, linsvätskan finns även tillgänglig i en större förpackning på 360 ml och i en ekonomiförpackning på 2x360 ml.

Viktig varning

Skölj aldrig kontaktlinserna med peroxidlösning omedelbart före användning! Oneutraliserad lösning kan bränna eller skada ögonens vävnad.
Använd endast specialfodralet med en neutraliserande skiva för att rengöra kontaktlinserna.
Vänta alltid tills rengöringsprocessen är klar. Vid denna punkt kommer bubblorna som släpps ut under den kemiska rengöringsprocessen inte längre att vara synliga.
Fyll alltid fodralet med lösning upp till den markerade linjen. Underfyllning gör att linserna kanske inte rengörs ordentligt. Överfyll och du riskerar att spilla onneutraliserad peroxid.

Långvarig fuktighet

Ämnet HydraGlyde® är en fuktighetsgivande komponent som binder sig vid ytan på linsen och bildar ett lager som skyddar mot att kontaktlinserna torkar ut, upp till 16 timmar efteråt, och håller linserna skönt fuktiga och gör dem bekväma att bära.

Hur använder man AO SEPT PLUS HydraGlyde?

För att rengöra dina kontaktlinser med AO SEPT PLUS HydraGlyde lägger du dem i den speciella linsbehållare, som följer med varje linsvätskeförpac­kning. Fyller den helt med linsvätska och låter dem ligga i minst sex (6) timmar för att lösningen skall bli helt neutraliserad. Du kan förvara linserna i samma vätska i upp till två veckor (14 dagar), därefter måste du tömma behållaren och byta ut linsvätskan.

Notering: Det är viktigt att du väntar tills neutraliseringen av linserna med AO SEPT PLUS HydraGlyde är klar (minst 6 timmar), annars kan du utsätta dina ögon för obehag och brännskador. Var därför noggrann med att följa instruktionerna i den bifogade bipacksedeln.

Hur fungerar AO SEPT PLUS HydraGlyde?

AO SEPT PLUS HydraGlyde linsvätska innehåller 3% väteperioxid. Under rengöringen blir linsen desinfekterad genom att väteperoxiden blir neutraliserad. Kvar blir en konserveringsme­delsfri saltlösning.

Desinfekterin­gsprocess

AO SEPT PLUS HydraGlyde tar effektivt bort proteinbeläggningar och smuts från dina linser genom att väteperoxid fungerar som en utspädd syra. Direktkontakt med väteperoxid på känslig vävnad och i ögat kan ge en brännande känsla och skada ditt öga. Därför är det viktigt att du låter kontaktlinserna neutraliseras helt i linsbehållaren, minst sex (6) timmar, innan du använder dem.

Neutraliserin­gsprocess

Det som utlöser neutraliseringen av AO SEPT PLUS HydraGlyde linsvätska och rengör dina linser är en katalysator kallad AO DISC. Katalysatorn är inkluderad i linsbehållaren som medföljer varje linsvätskeförpac­kning.

Egenskaper - AO SEPT PLUS HydraGlyde Linsvätska 90 ml

Tillverkare: Alcon
Linsvätsketyp: Peroxid
Utgång: 12 månader och längre
Användning efter öppning: 3 månader
Storlek: 90 ml
Konserveringsmedel: Nej
Medicinteknisk produkt: Ja

Betyg

99%
51 av våra kunder rekommenderar denna produkt

Kommentarer

Har du en fråga?