AO SEPT PLUS HydraGlyde Linsvätska 360 ml

185 kr
97% rekommenderar
Varning! Denna lösning är peroxid. Följ instruktionerna för att använda den!
Beräknad avsändan Välj värden
Utlämningsställen (2–3 vardagar) 29 kr *
Budbee - Hemleverans (2–3 vardagar) 65 kr *
DHL EXPRESS (1–3 vardagar) 119 kr   
* Fri frakt för beställningar över 630 kr

AO SEPT PLUS HydraGlyde linsvätska (360 ml)

AO SEPT PLUS HydraGlyde är en väteperoxidbaserad linsvätska från tillverkaren Alcon (Ciba Vision), tillverkad för att desinfektera alla typer av mjuka kontaktlinser. Det fuktighetsgivande ämnet HydraGlyde® förser kontaktlinsen med fukt under hela dagen. Till AO SEPT PLUS HydraGlyde linsvätska medföljer en speciell linsbehållare som innehåller en katalysator som möjliggör desinfekteringen av linserna. AO SEPT PLUS HydraGlyde kommer även i en större eknomiförpackning på 2x360 ml, och en mindre reseförpackning på 90 ml.

Viktig varning

Skölj aldrig kontaktlinserna med peroxidlösning omedelbart före användning! Oneutraliserad lösning kan bränna eller skada ögonens vävnad.
Använd endast specialfodralet med en neutraliserande skiva för att rengöra kontaktlinserna.
Vänta alltid tills rengöringsprocessen är klar. Vid denna punkt kommer bubblorna som släpps ut under den kemiska rengöringsprocessen inte längre att vara synliga.
Fyll alltid fodralet med lösning upp till den markerade linjen. Underfyllning gör att linserna kanske inte rengörs ordentligt. Överfyll och du riskerar att spilla onneutraliserad peroxid.

Hur fungerar AO SEPT PLUS HydraGlyde linsvätska?

AO SEPT PLUS HydraGlyde linsvätska innehåller 3% väteperioxid, en slags svag syra. Under rengöringen blir kontaktlinserna desinfekterad i och med att väteperoxiden neutraliseras, det som blir kvar är en mild, saltlösning utan konserveringsmedel.

Desinfekterin­gsförloppet

Väteperoxid fungerar som en utspädd syra, och tar effektivt bort de beläggningar och orenheter som samlats på linsen. Att komma i kontakt med väteperoxid på känslig hud eller vävnad, såsom ögat, kan leda till obehagliga, brännande känslor och kan skada ögat. Det är därför viktigt att låta kontaktlinsen neutraliseras helt, under hela den angivna tiden i behållaren, minst sex (6) timmar, innan du använder dem.

Neutraliserin­gsförloppet

Den nödvändiga, aktiverande delen för neutraliseringen av AO SEPT PLUS HydraGlyde linsvätska är AO DISC. Det är en neutraliserande katalysator, som är inkluderad i linsasken som medföljer varje förpackning av AO SEPT PLUS HydraGlyde.

Långvarande fukt

Komponenten HydraGlyde® bildar ett fuktighetsgivande lager, genom att binda sig till linsens yta, som motverkar att linsen torkar ut i upp till 16 timmar efter desinfektering. Vilket gör att linserna är fuktiga och sköna att bära hela dagen.

Hur används AO SEPT PLUS HydraGlyde linsvätska

Kontaktlinserna måste förvaras i den medföljande behållaren, fyllda med linsvätska. Linserna behöver förvaras i behållen i minst sex (6) timmar för att linsvätskan skall vara helt neutraliserad. Du kan behålla linserna i samma linsvätska i behållaren i upp till två veckor (14 dagar), innan den måste bytas ut.

Egenskaper - AO SEPT PLUS HydraGlyde Linsvätska 360 ml

Tillverkare: Alcon
Linsvätsketyp: Peroxid
Storlek: 360 ml
Utgång: 12 månader och längre
Användning efter öppning: 3 månader
Konserveringsmedel: Nej
Medicinteknisk produkt: Ja

Betyg

97%
182 av våra kunder rekommenderar denna produkt recensioner är inte verifierade

Kommentarer

Har du en fråga?